22.11.2020.

Yoga nidra - tehnika duboke relaksacije

Ukoliko vam je potrebna tehnika dubokog opuštanja i otpuštanja napetosti i stresa iz tijela - yoga nidra je pravi izbor za vas.

Yoga Nidra je stanje svjesnog spavanja. Sa aspekta 8 udova yoge, to je pratyahara ili četvrti ud yoge, tj. tehnika u kojoj se pažnja prebacuje na unutra a um se potpuno opušta. Yoga Nidra u prijevodu znači psihički (svjesni) san, a njezin tvorac Swami Satyananda Saraswati ju je definirao kao relaksaciju postignutu sabranošću uma.

To je snažna tehnika svjesnog opuštanja, stanje dinamičkog spavanja tijekom koje se dolazi do potpune fizičke, mentalne i emocionalne opuštenosti.

U tom prijelaznom stanju između spavanja i budnog stanja spontano se događa kontakt između podsvjesnog i nadsvjesnog dijela u nama a upravo tu se nalazi tajna samoiscjeljivanja. Naime, ova praksa povezuje vas s vašim podsvjesnim umom što vam može pomoći u zacijeljivanju rana te otpuštanju zakopanih emocija i nesvjesnih blokada, koje vas sputavaju u ispunjavanju životnih ciljeva.

Cilj joga nidre je zadržiti punu svjesnost uma dok je vaše tijelo u stanju dubokog sna.

To je kao da spavate, ali ste istovremeno svjesni svega što se oko vas događa. I dok povlačite sva svoja osjetila prema unutra, jedino sluh ostaje aktivan dok slušate glas osobe koja vas vodi kroz joga nidru.

Tijekom yoga nidre povezujete se sa svojom višom sviješću, što vam omogućuje da postanete najbolja verzija samih sebe. Ona vam pomaže da se riješite negativnih uvjerenja, odnosno obrazaca ponašanja koji su „ukorijenjeni“ u vašem umu, a koji vas vode prema netočnim odlukama i štetnim navikama.

Intuitivnost do koje se dolazi kroz ovu tehniku omogućuje vam da u sebi pronađete odgovore na mnoga pitanja i izrazite svoju pravu prirodu živeći u skladu sa samima sobom.

Dobrobiti yoga nidre:

 • duboko relaksira i obnavlja tijelo te „resetira“ um
 • uravnotežuje živčani sustav
 • pridonosi emocionalnoj stabilnosti
 • pomaže kod nesanice i poboljšava kvalitetu sna
 • ublažava anksioznost i blaže oblike depresije
 • ubrzava oporavak od bolesti
 • pomaže zacjeljivanju proživljenih trauma
 • povećava samopouzdanje
 • podiže razine energije
 • jača intuiciju
 • povećava kreativnost
 • potpomaže proces učenja
 • oslobađa loših navika

Za razliku od drugih metoda relaksacije yoga nidra ne čini um tromijim i pospanijim već upravo suprotno! Krajnje stanje ove izvanredne metode kreativnog opuštanja je psihički san - stanje unutarnje svjesnosti u kojem um postaje puno receptivniji.

1 sat yoga nidre je kao 4 sata spavanja.

Jeste li sada spremni isprobati je?

Za prijavu na online yoga nidra sat koji se održava svaki petak u 20.00h možete se javiti putem mail-a: info@dobromjesto.hr

Veselim se vašem dolasku i još boljem osjećaju nakon toga!

Namaste.

PREDBILJEŽITE SE ZA NEWSLETTER I

Primite poklon meditaciju

Ostali Postovi

Kako u 5 koraka pobjediti sindrom Varalice

Psihologinje Pauline Rose Clance i Suzanne A. Imes su još 1978. otkrile sindrom Varalice detektirajući da se radi o sklonosti pretjeranog podcjenjivanja vlastitih postignuća, vještina i sposobnosti te nemogućnosti prepoznavanja vlastite vrijednosti i uspjeha, smatrajući ih previše banalnim i nebitnim ili jednostavno produktom puke sreće!

09.03.2022

Kako sam naučila voljeti se

Ovo je moja priča o Ljubavi. Kako sam je zamišljala, s vremenom upoznavala i što sam kroz nju spoznavala. Moja priča o tome kako sam naučila voljeti se.

22.02.2022

Zahvalnost - Oda Životu

Desi se momenat kada ne mogu pronaći zahvalnost. Hoću se sjetiti svega zbog čega sam sretna. Naprežem glavu, tjeram se da kroz gustu zavjesu povišenih emocija dođem do barem prve misli koja će odmotati taj tepih. Tepih zahvalnosti. Znam da mi treba samo ta prva misao i da će sve krenuti…

11.02.2022