11.02.2222.

Zahvalnost - Oda Životu

Desi se momenat kada ne mogu pronaći zahvalnost. Hoću se sjetiti svega zbog čega sam sretna. Naprežem glavu, tjeram se da kroz gustu zavjesu povišenih emocija dođem do barem prve misli koja će odmotati taj tepih. Tepih zahvalnosti. Znam da mi treba samo ta prva misao i da će sve krenuti…

…Tišina… Nema misli. Težina natopljenih pluća krivi mi tijelo. U prstima je nervoza. Na prsima betonska ploča. Ne znam više u kom pravcu mi se pomiče tijelo.

Pokušavam misliti na nešto lijepo i prizvati tu emociju ali ništa se ne događa. Sve je ravna crta.

A onda, na trenutak, nešto mi odvuče pažnju pa izađem iz svog začaranog balona tihog očaja i uočim da su mi se oči prestale stiskati, prsti prestali biti nervozni a dah postao slobodan. I krene oda Životu.

Hvala na lekcijama. Koliko god zabole, vrate mi moju snagu i ponovno pokažu da mogu sve i sama. Kako je to Oslobađajuće!

Hvala ti na grubosti. Podsjeti me na moju nježnost koju toliko volim i kojoj fali moj zagrljaj!

Hvala ti na rolerkosteru. Sada znam koliko visoko mogu skočiti ne bih li dotaknula Mjesec i koliko mekano mogu doskočiti kada čarolija na trenutak nestane i krene slobodan pad.

Hvala ti što me vraćaš meni – Jedinom Izvoru. Tada moja Moć da pretvaram Tugu u Radost postaje neizmjerljiva. Samo jedna odluka dijeli me od Potištenosti i vodi do Ljubavi, kao ultimativnoj Istini.

Hvala ti na vremenu samovanja u kojem mogu putovati bez zastoja kroz svoje procese, suočavati se s onim što je, vidati rane i vratiti ti se iscijeljena.

Hvala ti na šturosti jer zbog nje jače uživam u svakoj mekoći koja mi dođe.

Hvala ti na kritikama. Pomažu mi da umirim i utišam svog kritičara.

Hvala ti i na bahatosti. Zrcali mi sliku moje podčinjenosti koja mi prirodno ne pripada. Sjetim se veličanstvenosti svoga bića i svega što ono zaslužuje.

Hvala ti na mraku jer tada mogu vidjeti svoju Svjetlost.

…I tako se krene odrolavati tepih… Hvala ti za:

Miris lavande u kući.

Predivan snop svjetla koje kroz prozor ulazi u sobu i zavjese koje cijeloj slici daju blurani ton oblaka na kojem sjedim.

Kutak omiljene fotelje, lampe, knjige i taburea za noge.

Okus kave s cimetom i kokosovim maslacem.

Poziv koji otvara nove mogućnosti.

3 predivne hortenzije na prozoru.

Tišina i mir.

Duga na horizontu.

Toliko ljepote.

PREDBILJEŽITE SE ZA NEWSLETTER I

Primite poklon meditaciju

Ostali Postovi

Kako u 5 koraka pobjediti sindrom Varalice

Psihologinje Pauline Rose Clance i Suzanne A. Imes su još 1978. otkrile sindrom Varalice detektirajući da se radi o sklonosti pretjeranog podcjenjivanja vlastitih postignuća, vještina i sposobnosti te nemogućnosti prepoznavanja vlastite vrijednosti i uspjeha, smatrajući ih previše banalnim i nebitnim ili jednostavno produktom puke sreće!

09.03.2022

Kako sam naučila voljeti se

Ovo je moja priča o Ljubavi. Kako sam je zamišljala, s vremenom upoznavala i što sam kroz nju spoznavala. Moja priča o tome kako sam naučila voljeti se.

22.02.2022

Zahvalnost - Oda Životu

Desi se momenat kada ne mogu pronaći zahvalnost. Hoću se sjetiti svega zbog čega sam sretna. Naprežem glavu, tjeram se da kroz gustu zavjesu povišenih emocija dođem do barem prve misli koja će odmotati taj tepih. Tepih zahvalnosti. Znam da mi treba samo ta prva misao i da će sve krenuti…

11.02.2022