Zahvalnost – Oda Životu

…Tišina… Nema misli. Težina natopljenih pluća krivi mi tijelo. U prstima je nervoza. Na prsima betonska ploča. Ne znam više u kom pravcu mi se pomiče tijelo.

 

Pokušavam misliti na nešto lijepo i prizvati tu emociju ali ništa se ne događa. Sve je ravna crta.

A onda, na trenutak, nešto mi odvuče pažnju pa izađem iz svog začaranog balona tihog očaja i uočim da su mi se oči prestale stiskati, prsti prestali biti nervozni a dah postao slobodan. I krene oda Životu.

 

Hvala na lekcijama. Koliko god zabole, vrate mi moju snagu i ponovno pokažu da mogu sve i sama. Kako je to Oslobađajuće!

 

Hvala ti na grubosti. Podsjeti me na moju nježnost koju toliko volim i kojoj fali moj zagrljaj!

 

Hvala ti na rolerkosteru. Sada znam koliko visoko mogu skočiti ne bih li dotaknula Mjesec i koliko mekano mogu doskočiti kada čarolija na trenutak nestane i krene slobodan pad.

 

Hvala ti što me vraćaš meni – Jedinom Izvoru. Tada moja Moć da pretvaram Tugu u Radost postaje neizmjerljiva. Samo jedna odluka dijeli me od Potištenosti i vodi do Ljubavi, kao ultimativnoj Istini.

 

Hvala ti na vremenu samovanja u kojem mogu putovati bez zastoja kroz svoje procese, suočavati se s onim što je, vidati rane i vratiti ti se iscijeljena.

 

Hvala ti na šturosti jer zbog nje jače uživam u svakoj mekoći koja mi dođe.

 

Hvala ti na kritikama. Pomažu mi da umirim i utišam svog kritičara.

 

Hvala ti i na bahatosti. Zrcali mi sliku moje podčinjenosti koja mi prirodno ne pripada. Sjetim se veličanstvenosti svoga bića i svega što ono zaslužuje.

 

Hvala ti na mraku jer tada mogu vidjeti svoju Svjetlost.

 

…I tako se krene odrolavati tepih… Hvala ti za:

 

Miris lavande u kući.

 

Predivan snop svjetla koje kroz prozor ulazi u sobu i zavjese koje cijeloj slici daju blurani ton oblaka na kojem sjedim.

 

Kutak omiljene fotelje, lampe, knjige i taburea za noge.

 

Okus kave s cimetom i kokosovim maslacem.

 

Poziv koji otvara nove mogućnosti.

 

3 predivne hortenzije na prozoru.

 

Tišina i mir.

Duga na horizontu.

Toliko ljepote.

Učiteljica sam yoge (TT300), Life Coach programa Heal Your Life i Executive Coach AoEC programa. Sebe bih, jednom riječju, mogla opisati kao Tragačicu. Tragam za istinom, ljepotom i dobrotom u sebi i oko sebe. S preko 1.000 sati rada s klijentima kroz individualne sesije, yoga satove, predavanja i radionice s velikom ljubavlju i strašću prenosim svoje znanje.

Napiši komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.