30.01.2222.

Je li se Ljubav traži ili živi?

U moru obeshrabrujućih misli i osjećanja nesvjesno gasimo plamičke ljubavi koje nosimo u sebi.. A oni jedino što žele je živjeti. Razbuktati se. Pretvoriti u plamen. A da bismo ih pretvorili u plamen potrebno je svu svoju pažnju usmjeriti prema njima; prema sebi, prema svom srcu, gdje je njezin izvor, njezina prava snaga. Jer sve ostalo je samo njezina manifestacija.

Svi smo mi u potrazi za ljubavlju. 

Želimo da nas ona ispuni, zacijeli, popravi, zagrli.

Tražimo je u tuđim očima, čitamo u tuđim riječima, brojimo u tuđim djelima. Sva osjetila okrenuta su nam prema van pa poput precizno kalibriranih radara tražimo osjećaj koji nam nedostaje, i nekako nam stalno izmiče.

Posebno se ove čežnje jave kako nam se približi Februar. Mjesec ljubavi.

Pa se čini da je oko nas sve crveno, u boji ljubavi; da srca iskaču sa svih strana u znaku ljubavi; a mi u potrazi za leptirićima u trbuhu, kao najavu ljubavi.

I tako, umjesto ljubavi mi osjećamo njezin nedostatak. 

Umjesto sreće - tugu, a umjesto zaljubljenosti - čežnju. 

Duboko razočarani u ideju da ćemo ikada sresti svoju pravu Ljubav, prestajemo je vidjeti tamo gdje ona zapravo je. 

Ono što vidimo je svoje nisko samopouzdanje, sumnju, ponekada i mržnju. Osjećamo krivnju i sram jer mislimo da ju možda uopće ni ne zaslužujemo! 

“ Često težimo imati ljubav a rijetko Biti ljubav. - J.L.

No, da li se Ljubav traži ili se ona živi? 

U moru obeshrabrujućih misli i osjećanja nesvjesno gasimo plamičke ljubavi koje nosimo u sebi.. A oni jedino što žele je živjeti. Razbuktati se. Pretvoriti u plamen.

A da bismo ih pretvorili u plamen potrebno je svu svoju pažnju usmjeriti prema njima; prema sebi, prema svom srcu, gdje je njezin izvor, njezina prava snaga. 

Jer sve ostalo je samo njezina manifestacija. 

Ljubav možemo pronalaziti u: nježnosti prema sebi, priznavanju svojih vrijednosti, pohvali svojih uspjeha, kultiviranju često vrlo kritičkih misli, učenju kako reći NE onome što nas umanjuje, kako reći DA onome što nas oplemenjuje, opraštanju, njezi za svoje tijelo i um, otkrivanju svojih talenata , stvaranju prostor za radost.

Stoga,

  • Odlučite voljeti Sebe. Odlučite činiti stvari i govoriti one riječi koje njeguju vašu dušu, koje vas ohrabruju, potiču, podržavaju. Neka vaša namjera bude da probudite ljubav unutar sebe.
  • Odbijte kritizirati sebe. Prihvatite se baš takvi kakvi jeste! Naravno da uvijek ima prostora za promjene ali uđite u tu promjenu s puno nježnosti, ljubavi i strpljenja. Ponašajte se prema sebi kao prema osobi koju najviše volite. 
  • Pohvalite sebe. Pohvala nagrađuje naš duh, potiče vas da idete još dalje, bolje i više. Budite svjesnih svih svojih pomaka i promjena, ma koliko vam se male činile, i slavite ih!
  • Budite nježni prema sebi. Dogodit će se da pokleknete, pogriješite, napravite nešto što ste si obećali da nećete ali baš tada - budite nježni prema sebi. Vratite se svojoj namjeri i radite najbolje što možete. 
  • Potražite pomoć kada vam je potrebna. Možda će to biti pomoć prijatelja, partnera, savjetnika ili učitelja. Ne morate sve raditi sami. Možete, ali ne morate. Zapamtite to. Štedi vaše vrijeme i energiju a daje prostora drugome da vam pokaže koliko ste vrijedni ljubavi. 
  • Oprostite sebi. Oprostite si svaku grešku, propust i krivu procjenu. Sve je to dio vaše prošlosti i neka tamo ostane. Radili ste najbolje što ste mogli i znali u tom trenutku. Sada, s novim znanjem, vještinama i sviješću, možete donositi nove odluke koje su u skladu s vašim vrijednostima danas. Slavite to.  
  • Brinite se o svome tijelu. Pokrećite ga na način na koji mu najviše odgovara, bilo da je to sport, šetnja ili jogijska praksa. Kuhajte si hranu od koje se osjećate dobro, vitalno, energizirano. Spavajte dovoljno kako bi bili odmorni i spremni za sve što vam život može ponuditi. 
  • Pronađite svoju strast. Plešite, pjevajte, slikajte, šetajte, meditirajte, vježbajte, kuhajte, pomažite, volontirajte,.. Radite stvari koje potiču i njeguju vašu Radost! 
  • Uživajte na putu otkrivanja sebe sebi!

I tada ćete Biti i Živjeti LJUBAV! 

PREDBILJEŽITE SE ZA NEWSLETTER I

Primite poklon meditaciju

Ostali Postovi

Kako u 5 koraka pobjediti sindrom Varalice

Psihologinje Pauline Rose Clance i Suzanne A. Imes su još 1978. otkrile sindrom Varalice detektirajući da se radi o sklonosti pretjeranog podcjenjivanja vlastitih postignuća, vještina i sposobnosti te nemogućnosti prepoznavanja vlastite vrijednosti i uspjeha, smatrajući ih previše banalnim i nebitnim ili jednostavno produktom puke sreće!

09.03.2022

Kako sam naučila voljeti se

Ovo je moja priča o Ljubavi. Kako sam je zamišljala, s vremenom upoznavala i što sam kroz nju spoznavala. Moja priča o tome kako sam naučila voljeti se.

22.02.2022

Zahvalnost - Oda Životu

Desi se momenat kada ne mogu pronaći zahvalnost. Hoću se sjetiti svega zbog čega sam sretna. Naprežem glavu, tjeram se da kroz gustu zavjesu povišenih emocija dođem do barem prve misli koja će odmotati taj tepih. Tepih zahvalnosti. Znam da mi treba samo ta prva misao i da će sve krenuti…

11.02.2022