Vibracije – ta čudnovata riječ

Dobila sam kritičku opasku kako je to nejasno i kako bi trebala izbjegavati riječ “vibracije” jer to ljudi ne razumiju i općenito jer ima negativan kontekst.

Nisam sigurna koliko je to točno, ali svakako mislim da je odličan povod da napišem nešto više o tome ali ponajprije razjasnim što znači “naštimavanja vibracija u službi privlačenja onoga što želimo u svoj život”.

Naime, svatko od nas vibrira… Svi mi imamo neku svoju frekvenciju na kojoj rezoniramo.

Svi mi smo satkani od velike mreže misli, uvjerenja i emocija koji određuju ono što smo. To “što smo” je ono što dijelimo/razmjenjujemo sa svijetom na način da emitiramo određenu frekvenciju (nesvjesno).

Postoji čitava paleta emocija, stanja koja odašiljemo u svijet: sreća, radost, tjeskoba, tuga, sjeta, pozitivnost, strast, vitalnost, anksioznost, snaga, ljubav…  sve su to naše frekvencije. To je ono što vibriramo. I to je neminovonost, svidjela se nama ta riječ ili ne. 

E sada, kakve veze imaju naše vibracije s našim željama. Naše želje predstavljaju težnju za nečim što nemamo, što nam je ovoga časa nedostižno. Sa jačanjem želje da nešto imamo raste osjećaj nedostajanja tog istog u našem životu. Osjećaj nedostajanja postaje vaša primarna vibracija. Upravo je to ono što odajemo / odašiljemo kada smo u komunikaciji sa svijetom (i sobom). Osjećaj nedostajanja često zove i tugu, ljutnju, frustraciju, nestrpljenje i td.

Na putu do ostvarivanja naših želja jako je važno da u sebi stvorimo osjećaj da mi zaslužujemo to što želimo, da nam to pripada, da je to naše prirodno stanje i da će nam to doći. Ne znamo kada ali znamo da hoće. Kada imamo Takav osjećaj u sebi onda smo spremni otpustiti tu želju, ne baviti se više sa njom, a na koncu je i primiti. 

Što to točno znači? To vam je kao kada kupujete novi auto. Želite specifičnu dodatnu opremu koja se za vas mora napraviti. Vi naručite auto, platite ga i onda čekate. Vi se više ne bavite pitanjem da li će vam on doći jer vi ZNATE da on dolazi. Možda ga čekate mjesec dana, možda 3 ali ZNATE da je on na putu do vas. Vaš život se nastavlja, bavite se drugim stvarima, isčekujete svoj auto i nosite osjećaj radosti u sebi jer je na putu do vas!! 

E upravo TAJ osjećaj želimo prizvati unutar sebe kada se usmjerimo ka nekom cilju. Imati povjerenja da će vam to doći, ako treba. I da, evo još jedne kvake 22. “Ako treba”. Da, ako treba. Možda nije sve ono što želimo ujedno i dobro za nas. Možda vas neispunjavanje nekih želja spašava od budućih neugodnosti koje bi se desile da su se ispunile. Sama sam u životu proživjela nekoliko takvih situacija, svjedočeći da sam zapravo bila spašena neke patnje ili čak sramote time što nisam dobila ono što sam htjela.

Kada zaželite nešto – imate pravo vjerovati da to i zaslužujete, da vam to prirada i važno je raditi najbolje što možete da do toga i dođete. Nemojte determinirati put kojim će to doći do vas niti rok unutar kojeg će se to desiti.

Pustite. Budite mirni samim time jer ZNATE da Vam dolazi sve ono što treba. 

Još jedna prigodna metafora: Ako želite slušati Otvoreni radio a vaš radio je naštiman na frekvenciju Narodnog radija – slušat ćete Narodni radio, unatoč svojoj želji za Otvorenim. Tako je i sa vama. Ako ste naštimani na to da Nemate, Niste ili Nećete – ne možete kao rezultat toga Imati, Biti ili Moći. 

Vidite to što želite u svojoj glavi, osjetite to u svom srcu i zatim djelujte iz najboljeg djela sebe da to i ostvarite. Drugim riječima: vizualizirajte ono što želite, osjetite kako to imate, proživite taj osjećaj sa punim uživanjem i pustite. Nemojte se više vraćati na mjesto gdje toga nema. Njegujte pozitivne misli, osnažite svoj duh da ustrajete u njima i Život će vam početi servirati nevjerojatne stvari.

Učiteljica sam yoge (TT300), Life Coach programa Heal Your Life i Executive Coach AoEC programa. Sebe bih, jednom riječju, mogla opisati kao Tragačicu. Tragam za istinom, ljepotom i dobrotom u sebi i oko sebe. S preko 1.000 sati rada s klijentima kroz individualne sesije, yoga satove, predavanja i radionice s velikom ljubavlju i strašću prenosim svoje znanje.

Napiši komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.