03.09.2020.

Sve je tu i kada nam se čini da nije

Prije par jutara otišla sam na jogu u omiljen studio. Nakon šta sam odvježbala ostalo mi je malo vremena pa sam odlučila napraviti pranayame, tehnike disanja.

Dvorana je još uvijek bila puna, prozori su bili otvoreni pa se disanje vježbača mješalo sa zvucima uličnog prometa. Ipak, u dnu dvorane, čula sam tihi zvuk metronoma. Još netko je započeo praksu svjesnog disanja. Pomislila sam da je to sjajno jer se mogu osloniti na taj zvuk i brojati svoje udahe i izdahe. 

Krenula sam no zvuk je vrlo brzo nestao. Pomislila sam Kakva šteta, ali sam neometano nastavila dalje. I zvuk se ponovno pojavio. Lagano olakšanje prošlo mi je tijelom. No, kako je praksa napredovala, zvuk se pojavljivao i gubio, bez ičije intervencije, a ja sam promatrala što se događa sa njim, ali i sa mnom. 

Metronom je svako malo bio zataškan vanjskim zvukovima: duboki ujjayi dah, zvuk tramvaja, kašalj vježbača, zvono bicikla, moja glasna misao, razgovor radnika na skeli, turiranje automobila, cvrkut ptica.… Čak je i tišina u nekim trenucima bila zaglušujuća.  Ometača je bilo napretek. Ipak, zvuk metronoma je bio postojan i svo vrijeme prisutan, iako na momente izvan mog dometa. I tada sam uhvatila divnu metaforu za Život. 

Baš kao i metronom često je i naš osjećaj vrijednosti, samopouzdanja, ljubavi, poštovanja, snage, osobne moći,... zataškan zvukovima iz vana. Zataškan je riječima naših roditelja, partnera, prijatelja, šefova, braće ili sestara, društvenim i moralnim pravilima,... 

Zataškan krivim informacijama koje su nam usadili, skriven od istine tko smo zaista, često ne čujemo glas našeg istinskog bića, naše duše, koja sve zna i sve jest. U beskonačnosti, kojoj ta duša pripada, prošli smo jako puno života, savladali nebrojeno prepreka, naučili toliko novih znanja da je jedina sveta stvar koju možemo napraviti sada – samo Biti, sa punom sviješću o svojoj vrijednosti i pravom na samopouzdanje, ljubav, poštovanje, snagu, osobnu moć.

Iako možda ne čujete uvijek pravu istinu o sebi (nekada je neki i rijetko čuju), to ne znači da Ta Prava Istina niste. Budite otvoreni da je primite. Što više utišate zvukove iz vana to će glas iznutra biti jači a vi snažniji. Jer, sve je tu i sve već Je.

PREDBILJEŽITE SE ZA NEWSLETTER I

Primite poklon meditaciju

Ostali Postovi

Kako definirati prioritete u životu i zašto je to bitno

Bilo da se radi o poslu, obitelji ili brizi o sebi, svaki dan jest žongliranje u traženju životnih prioriteta. I da, to je izazov. NO, teže od toga je ne znati koji su vam uopće prioriteti. Za to je potrebno napraviti malu inventuru. Shvatiti/pronaći ono što je vama zaista važno, a onda se, shodno tome, i ponašati.

16.06.2021

Kako podići energiju u 5 minuta dok ste na poslu

Postoje dani na poslu kada nam nije do ničega.. Nizak tlak, neprospavana noć, umor, previše slova ispred vas… Čini vam se da jedino za što imate snage jest gledati pande kako se kotrljaju… No, nemojte se predati!! Postoji način kako se vratiti u život! Treba vam samo 5 minuta vašeg vremena - a to znam da imate!

16.06.2021

10 novih i laganih navika za savršen početak vašeg dana

Laki, zabavni i jednostavni načini kako i vi možete postati "jutarnja oosba" i zapčeti svoj svoj dan sa punom energijom!

07.06.2021