Kako podići energiju u 5 minuta dok ste na poslu

 

1.USTANITE I PROTEGNITE SE – vrijeme trajanja: 1 min.

Već i mali pokreti za vašim uredskim stolom, tijekom radnog dana, mogu potaknuti energiju, angažman i učinkovitost. Možda ćete se kratko ustati i prošetati do susjednog ureda, možda ćete napraviti par vježbica dok sjedite… Nemojte se previše zaokupljati s tim što ćete napraviti, samo napravite. Dovoljno je 60 sekundi za pokrenuti se i da osjetite promjenu.

Na linku možete pogledati par vježbica za vašim stolom. Svaku možete ponoviti par puta ili se u svakoj zadržati par udaha i izdaha.

 

 

2. ZAVRŠITE KRATKI POSAO – vrijeme trajanja: 2 min.

Sigurno postoji nešto što trebate na brzinu napraviti za mamu, tetku ili susjedu, a nikako se toga ne sjetite tijekom dana! E pa ovo je sjajan trenutak za te poslove, bilo da je u pitanju slanje recepta za musaku sa tikvicama, ispunjavanje narudžbe za knjigu koju kupujete online, plaćanje račun čije dospjeće prolazi za 2 dana. Odaberite jedan od tih kratkih poslova i provedite dvije minute dovršavajući ga. Ne znam kako vi ali ja svaki put dobijem novi boost energije kad prekrižim jedan zadatak sa svoje dnevne liste!Osim toga, kad napustite ured na kraju dana, imat ćete više vremena za sebe. 

 

3. ZAPIŠITE PLANOVE ZA VIKEND – vrijeme trajanja: 1 min.

Ovo moožda zvuči kontraproduktivno, ali obratite pažnju! Naime, ako imate malo energije, vjerojatno vam nedostaje motivacije da išta napravite. Mene osobno planovi za vikend vrate u život zbog čega dobijem nalet energije i motivaciju za napraviti ono što je potrebno!Možda su planovi za vikend uzudljivi (imate dogovoreni dejt!), možda su opuštajući (s prijateljima odlazite u prirodu), a možda vikend stoji potpuno prazan ispred vas (i pun svakojakih scenarija!) – nije bitno.  Što god da je, zapišite to na post it, zaljepite na monitor i naka vas nagrada koja je ispred vas nosi na svojim krilima. 

 

4. POŠALJITE SMS PRIJATELJU, SIMPATIJI, DEČKU/MUŽU – vrijeme trajanja: 1 min.

Javite se nekome do koga vam je stalo. Vrlo moguće da će vas energija druge osobe podići i oraspoložiti, možda ćete saznati neku uzbudljivu vijest, a možda ćete dobiti uho za vaš bluesy dan. 

Također, smijeh i šala na vlastiti račun uvijek dobro dođu u ovakvim situacijama! 

 

Pet minuta možda vam se možda ne čini puno vremena za energiziranje, no ono što možete je probati!I javite kako vam ide!! 

Učiteljica sam yoge (TT300), Life Coach programa Heal Your Life i Executive Coach AoEC programa. Sebe bih, jednom riječju, mogla opisati kao Tragačicu. Tragam za istinom, ljepotom i dobrotom u sebi i oko sebe. S preko 1.000 sati rada s klijentima kroz individualne sesije, yoga satove, predavanja i radionice s velikom ljubavlju i strašću prenosim svoje znanje.

Napiši komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.