03.09.2020.

Sve je tu i kada nam se čini da nije

Prije par jutara otišla sam na jogu u omiljen studio. Nakon šta sam odvježbala ostalo mi je malo vremena pa sam odlučila napraviti pranayame, tehnike disanja.

Dvorana je još uvijek bila puna, prozori su bili otvoreni pa se disanje vježbača mješalo sa zvucima uličnog prometa. Ipak, u dnu dvorane, čula sam tihi zvuk metronoma. Još netko je započeo praksu svjesnog disanja. Pomislila sam da je to sjajno jer se mogu osloniti na taj zvuk i brojati svoje udahe i izdahe. 

Krenula sam no zvuk je vrlo brzo nestao. Pomislila sam Kakva šteta, ali sam neometano nastavila dalje. I zvuk se ponovno pojavio. Lagano olakšanje prošlo mi je tijelom. No, kako je praksa napredovala, zvuk se pojavljivao i gubio, bez ičije intervencije, a ja sam promatrala što se događa sa njim, ali i sa mnom. 

Metronom je svako malo bio zataškan vanjskim zvukovima: duboki ujjayi dah, zvuk tramvaja, kašalj vježbača, zvono bicikla, moja glasna misao, razgovor radnika na skeli, turiranje automobila, cvrkut ptica.… Čak je i tišina u nekim trenucima bila zaglušujuća.  Ometača je bilo napretek. Ipak, zvuk metronoma je bio postojan i svo vrijeme prisutan, iako na momente izvan mog dometa. I tada sam uhvatila divnu metaforu za Život. 

Baš kao i metronom često je i naš osjećaj vrijednosti, samopouzdanja, ljubavi, poštovanja, snage, osobne moći,... zataškan zvukovima iz vana. Zataškan je riječima naših roditelja, partnera, prijatelja, šefova, braće ili sestara, društvenim i moralnim pravilima,... 

Zataškan krivim informacijama koje su nam usadili, skriven od istine tko smo zaista, često ne čujemo glas našeg istinskog bića, naše duše, koja sve zna i sve jest. U beskonačnosti, kojoj ta duša pripada, prošli smo jako puno života, savladali nebrojeno prepreka, naučili toliko novih znanja da je jedina sveta stvar koju možemo napraviti sada – samo Biti, sa punom sviješću o svojoj vrijednosti i pravom na samopouzdanje, ljubav, poštovanje, snagu, osobnu moć.

Iako možda ne čujete uvijek pravu istinu o sebi (nekada je neki i rijetko čuju), to ne znači da Ta Prava Istina niste. Budite otvoreni da je primite. Što više utišate zvukove iz vana to će glas iznutra biti jači a vi snažniji. Jer, sve je tu i sve već Je.

PREDBILJEŽITE SE ZA NEWSLETTER I

Primite poklon meditaciju

Ostali Postovi

Kako u 5 koraka pobjediti sindrom Varalice

Psihologinje Pauline Rose Clance i Suzanne A. Imes su još 1978. otkrile sindrom Varalice detektirajući da se radi o sklonosti pretjeranog podcjenjivanja vlastitih postignuća, vještina i sposobnosti te nemogućnosti prepoznavanja vlastite vrijednosti i uspjeha, smatrajući ih previše banalnim i nebitnim ili jednostavno produktom puke sreće!

09.03.2022

Kako sam naučila voljeti se

Ovo je moja priča o Ljubavi. Kako sam je zamišljala, s vremenom upoznavala i što sam kroz nju spoznavala. Moja priča o tome kako sam naučila voljeti se.

22.02.2022

Zahvalnost - Oda Životu

Desi se momenat kada ne mogu pronaći zahvalnost. Hoću se sjetiti svega zbog čega sam sretna. Naprežem glavu, tjeram se da kroz gustu zavjesu povišenih emocija dođem do barem prve misli koja će odmotati taj tepih. Tepih zahvalnosti. Znam da mi treba samo ta prva misao i da će sve krenuti…

11.02.2022
Top crossmenu